д-р Сан Мион Мун и неговата съпруга д-р Хак Джа Хан Мун

империята на мун / муун, църква на муун, църквата на муун, муун, империята на мун, мун, мунисти, обединителна църква, муун империята, секта, сектата, култ, секти, сектите

ОБЕДИНИТЕЛНОТО ДВИЖЕНИЕ
Основателя: Сан Мион Мун

True ParentsОснователи на Обединителното движение и вдъхновители на всички организации и проекти в него, са учителят д-р Сан Мион Мун и неговата съпруга д-р Хак Джа Хан Мун. Те и техните потомци – над 240 деца и внуци, са известни, като “Истинско семейство”, тъй като вече над 60 години показват на света пример за синовна преданост, свято отношение към рода и нацията, жертвоготовност и отдаденост към целия свят и искрено сърдечно посвещение към Бог и Божията воля.

https://i0.wp.com/www.tparents.org/library/moon/photos/mph-1972/TFAMILY.JPGСамо за половин век те създадоха всеобхватно международно движение от организации и проекти с цел постигане на мир и обединение на хората от всички нации, раси, религии, континенти и култури. 400 милиона са семействата приели Брачната благословия под наслов „Световен мир чрез здрави семейства“. Идеята е да изградим здрав свят на мир, като издигнем Култура на сърцето и съвестта, като преодолеем религиозните, расови и национални бариери и възпитаме бъдещото поколение в здрави семейства. Международни свадби за Мир

На семейство Мун са присъдени множество международни и национални награди. Почетни граждани са на редица страни. Носят титлите “Миротворец и Обединител”, “Цар и царица на мира” и често са наричани „Истинските родители“ поради примера – модел, който показват за Истинско семейство. Десетките организации, които те създават ефективно разрешават много от най-належащите социални и културни проблеми. Те обхващат почти всички свери на човешкия живот, като някои са колективни членки на Организацията на обединените нации (ООН).

В началото на своята обществена дейност, д-р Мун често е обвиняван и получава негативен образ, преживява мощни вълни от преследване и неразбиране. Също както Исус Христос, е обвинен в сектантство и всевъзможни неморални деяния, д-р Мун е пратен в комунистически концентрационен лагер и няколко пъти е хвърлян в затвори. Пребиван е до смърт и е претърпял всевъжможни духовни и телесни мъчения.

Но със силата на своята невероятна вяра, воля и отдаденост д-р Мун преминава през всички изпитания. Днес той е всепризната обществена фигура.

https://i0.wp.com/www.religionfacts.com/unification_church/images/nixon-at-white-house-pd-usgov.gifПрез последните няколко години, редица известни личности от областа на културата, науката, изкуството, политиката и спорта, застават зад него и зад неговите идеи за обновяване и промяна във всички сфери на човешката цивилизация. Той заявява, че сега е епохата в която всички трябва да обединим усилия за да изградим дългоочакваната мечта за Божието царство на земята – свят на мир и просперитет за всички хора; свят без корупция, насилие и войни.

Д-р Мун е на 15 години, когато в молитва му се явява самият Исус Христос, а след това и Мохамед, Буда, Конфуций и много други светци, пророци и мъдреци от историята. Така стига до решението да посвети живота си на установяване на истински мир сред цялото човечество. Да обедини всички хора по света като братя и сестри помежду им и като синове и дърщери в Божието изначално семейство.

“Искам да благодаря на д-р Мун за това, че иницира това прекрасно начинание – Световната фудболна купа на мира.
https://i0.wp.com/www.andrewcusack.com/moon2.jpg
Религиозни лидери провъзгласяват д-р Мун и неговата съприга за истински родители на човечеството
Награда крал на мира връчена в американския сенат
http://ambassadorsformoon.files.wordpress.com/2008/07/hillary-upf.jpg
Поздравявам Федерацията за мир за работата й в изграждане на мира чрез диолог образование и служба на обществото.
Поздравявам Федерацията за Мир и преп. Мун за това, че събира заедно толкова световни лидери, които да споделят идеите и вдъхновението си за изграждане на мира.
Майка Тинета Мухамад и д-р Хиън Йин Мун на прием в президенския палат на Монголия
https://i0.wp.com/www.cephas-library.com/wordoffaith/moon_with_fallwell.jpg
д-р Мун и преп. Джери Фолуел, един от най-видните Евангелистки лидери на САЩ

В края на януари 2009г. д-р Мун навърши 90 годишна възраст. Той твърдо е решен до края на 2012 година да положи субстенциалното начало на основавене на Нацията на Божия мир и Единство. По този начин, тази бъдеща суверенна територи ще вдъхнови останалите страни и ще покаже модел на нация където всички хора са братя и сестри с един общ родител – Бог.

За целта той иницира и спонсорира стотици проекти за мир.

Империята на мун

Проекти за мир

Световната футболна купа за мир и други спорни инициативи целят използването на спорта като средство за установяване културата на мира и разрушаване на бариерите на омраза и предразсъдъци от миналот.

Империята на мун

Купата на мира


Над 95% от финансите на организациите му отиват за междурелигиозен диалог и помирение, понеже без религиозна хармония и разбирателство мирът е само илюзия.

Империята на мун

Среща на Върховния съвет за мир

Д-р Мун е награден във Американския Сенат за усилията си за мир в присъствието на сенатори, видни религиозни лидери и световно известни учени, нобелисти и общественици.

Империята на мун

Награден от Сената на САЩ

Днес много държавни глави и правителства оценяват и подкрепят активно усилията му за мир и преодоляване на моралната и семейната криза на обществото. В много държави училищата са приели програми за възпитание на характера основани на идеите на д-р Мун.

Империята на мун

НАЙ-ГОЛЯМИЯ АНТИКОМУНИСТ

В периода на 80 – 90 те години той яростно бива преследван и фалшиво оплюван,поради ролята си в падането на комунистическите-тоталитарни режими, чрез основаните от него вестник Вашингтон Таймс и организацията за Победа над Комунизма.

Империята на мун

Най-успешната нова религия

Християнски пастори също допринасят за фалшивите обвинения поради страх от бързото разрастване на организацията му. Днес обаче виждаме видни представители от всички възможни деноминации да идват и да се възхищават от постигнатите от него резултати в полза на човечествот и изпълнението на Божията воля.

Империята на мун

Запознайте се с обхвата на дейностите на Д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.

Д-р Фредерик Зонтаг – Колеж Романа

Империята на мун

Свързани статии:

МУУН САН МЬОН

Биографията на д-р Муун стана национален хит

“Зони на Мира”

империята на мун / муун, църква на муун, църквата на муун, муун, империята на мун, мун, мунисти, обединителна църква, муун империята, секта, сектата, култ, секти, сектите

Вашият коментар